رویداد۲۴ شادی مکی: استان خوزستان بالاترین بودجه سالانه را در میان استانهای کشور دارد و البته بالاترین درآمد را از طریق چاههای نفت نصیب کشور میکند اما مدیریت نامناسب و بیبرنامه در آن باعث شده هر روز تجمعات اعتراضی به خاطر مشکلات معیشتی در آن انجام شود. ماهشهر، شوش، غیزانیه، اهواز، کوت عبدالله، روستای ابوالفضل، رامهرمز، آبادان و … همگی شهرهایی هستند که هر لحظه امکان انفجار دارند و عجیب آنکه دولت هیچ تمایلی به برکناری مدیریت ارشد آن ندارد!
در کنار دهها اعتراضات مدنی در استان خوزستان، حالا نوبت اعتراضات کارگران بخش خدمات موتوری اهواز است که شهرداری اهواز در اقدامی بیسابقه با دور زدن قانون شکل قرارداد کارگران آن را تغییر داده تا بتواند به راحتی حق و حقوق آنها را نادیده بگیرد!
کارگران شهرداری اهواز: بعد از ده سال ما را بیمه نکردند
یکی از کارگران شهرداری اهواز که در بخش خدمات موتوری کار میکند، به رویداد۲۴ میگوید: بزرگترین مشکل ما کارگران روزمزد شهرداری مساله حقوق است. هم حقوقها پایین است و هم با تاخیرهای چندماهه پرداخت میشود. من ماهی ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان میگیریم سایرین هم در بهترین حالت ۲ میلیون و ۵۰۰ دریافتی دارند. البته کارگران رسمی حقوق بیشتری دریافت میکنند.
وی ادامه میدهد: ما را به عنوان کارگر روزمزد استخدام کردند. روزی که استخدام شدیم، قرارداد ۶ ماهه با ما بسته شد که براساس آن قرار بود بابت هر روز کاری ۵۰ هزار تومان دریافتی داشته باشیم و بیمه و مزایا هم دریافت میکنیم ما هم برگه را امضا کردیم. این درحالی است که با وجود گذشت ۴ سال از همکاری من با این بخش هنوز بیمهای دریافت نکردهام، حتی آنهایی که ۱۰ سال است دراین مجموعه کار میکنند، هم بیمه نیستند.
این کارگر شهرداری اهواز با بیان اینکه ۴۰ کارگر بخش خدمات موتوری شهرداری اهواز نیز مشکلات مشابه داشته و بیمه هم دریافت نکردهاند، اضافه میکند: به ما پاداش، عیدی، سنوات، اضافه کار و… تعلق نمیگیرد.
او توضیح میدهد مدتی پیش حین کار حادثهای اتفاق برای یکی از همکاران رخ داد، اما نگذاشتند اورژانس خبر کنیم و او را با ماشین شهرداری به بیمارستان بردند. آنجا مخارج درمان را پرداخت کردند و بعدا هم نگاشتند بابت حادثه و درخواست دیه شکایت کند و مثل اینکه ۵۰۰ هزار تومان به او پرداخت کردند و گفته بودند اگر شکایت کنی، اخراج شوی.
حقوق مرداد، شهریور، مهر و آبان پرداخت نشده است
وی عنوان میکند: ۵ – ۶ ما حقوق ما عقب افتاد و ناچار شدیم درمقابل شورای شهر تحصن کنیم، حتی در نماز جمعه هم با پلاکاردهای حاوی اعتراضمان حضور داشتیم. بعد از این اعتراضات و حدود ۲۰ روز پیش ۲ ماه حقوق ما را پرداخت کردند، اما هنوز ۴ ماه عقب هستیم و حقوقهای مرداد، شهریور، مهر و آبان پرداخت نشده است.
۱۵ هزار تومان پول تعمیر یک عینک را نداشتیم
این کارگر معترض خاطرنشان میکند: تمام کارگران این مجموعه میدانند که اگر اخراجمان کنند کار نداریم و به همین دلیل هم با وجود همه این شرایط به کار در این مرکز ادامه میدهیم. این در حالی است که همه ما حاشیهنشین هستیم و با مشکلات اقتصادی زیادی دست و پنجه نرم میکنیم در این شرایط حقوق هم نمیدهند و شرایط ما بدتر شده است چند روز پیش یکی از همکارانم به دلیل شرایط وخیم مالی حتی نتوانسته بود ۱۵ هزار تومان بدهد و عینک همسرش را بدهد تعمیر. ما حتی از پرداخت این مبالغ هم ناتوان شدهایم. این فرد ۴ فرزند دارد و چنین شرایطی را تحمل میکند.
وی ادامه میدهد: من مجردم، اما خرج خانواده را من میدهم و ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان اصلا کفاف زندگی را در این شرایط گرانی نمیدهد. در این شرایط کرونا هم که باید لوازم بهداشتی و محافظتی مانند ماسک و ضدعفونیکننده خرید باز هم ما توانایی انجام چنین کاری را نداریم.
این کارگر اهوازی بابیان اینکه برای مساله بیمه و تعیین وضعیت شغلیمان بارها با شورای شهر جلسه داشتهایم، میگوید: به ما میگفتند ما پیگیر مساله شما هستیم و با مدیر عامل سازمان خدمات موتوری صحبت میکنیم، مدیرعامل هم میگفت مربوط به شوراست. شورا میگوید مساله به شهردار مربوط است. شهردار هم میگوید فعلا استخدامی نداریم. چند تا شورای و شهردار تغییرکرده، اما شرایط ما تغییر نکرده است. مدیرعامل سازمان خدمات موتوری درباره بیمه میگوید اصلا در این باره صحبت نکنید میگوییم اگر کسی دچار حادثه شد چه، اما پاسخی دریافت نمیکنیم. ما همه کارگران فنی هستیم و خطرات زیادی در اطرافمان هست. زمان سیل اهواز اگر ما نبودیم که کار پیش نمیرفت، اما هیچ رسیدگی از ما نشد.
دیدگاه ها برای این نوشته بسته شده است.